Mikä ihmeen "Taidekuja"?

...ja muita useimmiten kysyttyjä kysymyksiä!

Taidekuja (eng. Artists Alley)

“Taidekuja” on yleensä erilaisten kulttuuritapahtumien yhteydessä oleva tila, jossa taiteilijat ja käsityöläiset esittelevät ja myyvät töitään, ottavat vastaan tilaustöitä, tapaavat fanejaan ja verkostoituvat.

Taidekuja.fi

Taidekuja.fi -sivuston tarkoitus on yhtäältä tukea netissä tuotteitaan myyviä taiteilijoita ja käsityöläisiä ilmaisella näkyvyydellä sekä toisaalta helpottaa suomalaisista taidetuotteista kiinnostuneita löytämään uusia ja uniikkeja taiteentekijöitä.

Usein kysyttyä


Myydäänkö täällä jotakin?

Taidekuja.fi -sivustolla ei tapahdu myyntiä, mutta tämän sivun kautta on mahdollista päästä taiteilijoiden omille myyntisivuille.


Kuka saa ilmoittautua taidekujalaiseksi?

Kaikki taiteilijat, käsityöläiset ja kollektiivit, niin ammattilaiset kuin harrastelijatkin, jotka myyvät tai harkitsevat myyvänsä tuotteitaan tai tilaustöitään netissä, ovat lämpimästi tervetulleita liittymään. Tuotteet voivat olla joko fyysisiä (esimerkiksi pienlehtiä, postikortteja, muotokuvia, pinssejä, koruja, vaatteita, asusteita, keramiikkaa, pehmoeläimiä tai sisustusesineitä) tai digitaalisia (esimerkiksi nettisarjakuvia, e-kirjoja, videoita, tutoriaaleja, animaatioita tai digitaalisia tilaustöitä).


Miksi en löydä tietojani? Olin mukana edellisellä listalla.

Vanhoja tietoja ei ollut mahdollista siirtää järkevästi uuteen systeemiin, joten päätimme nollata listan. Mikäli haluat pysyä listalla, täytä uudistunut liittymislomake. Pahoittelut ylimääräisestä vaivasta!


Mitä -ikoni tarkoittaa?

Ikoni tarkoittaa, että taidekujalainen ottaa vastaan tilaustöitä. Jos haluat siis todella uniikkia ja juuri sinulle tehtyä taidetta, nyt on tilaisuutesi!


Milloin sivusto on perustettu?

Sivusto on perustettu keväällä 2020. Sivuston ilme ja systeemi päivittyi ja sivusto muutti omalle domainilleen kesällä 2021.


Kuka on sivuston takana?

Alkuperäisen idean sarjakuvantekijöiden ja taidetyyppien listaamiseen sai Laura (Perhoslapsi), joka toimi mukana sivuston kehitystyössä ja vastaa nyt Taidekuja.fi:n sosiaalisen median kanavista. Lauran käsialaa ovat myös Taidekuja.fi:n ihanat otsikko- ja taustakuvitukset! Sivuston web designista vastaa Hilda, joka häärää sivuston ylläpitäjänä ja katsoo, että lista pelittää niin kuin kuuluukin. Iso kiitos myös H-P Lehkoiselle, joka toi meidät sekavana koronakeväänä yhteen ja siten potkaisi koko projektin liikkeelle. 🙂